Miami, eerste dag

We hebben onze eerste vakantiedag in Miami er bijna opzitten. We zitten (liggen) uitgeteld in onze mega hotelkamer (56 m2), tv aan waar reclame heeft plaats gemaakt voor verkiezingsspotjes. het woord respectloos is daar wel op z'n plaats.....

De reis begon net als 4 jaar geleden met een ESTA (visum) stress momentje. Carla had de 0'en voor O's aangezien en dus bleek de ESTA niet geldig bij het inchecken van de koffers. De ESTA moest dus wederom aangevraagd worden op de mobiele telefoon. Na ongeveer drie kwartier konden we alsnog door.

De vliegreis verliep gelukkig goed. We zouden een half uur later vertrekken vanwege een staking. Uiteindelijk werd dit ongeveer een kwartier en wisten de piloten nog wat tijd in te halen zodat we nog vroeger aan keamen dan gepland. De rijen bij security waren niet lang en voor het eerst hadden we een vrouwelijke security officer die ook nog ns zeer vriendelijk was. Onze koffers kwamen ook snel evenals het vinden van een taxi. Rond half 11 waren we in ons hotel. Na een klein borreltje lekker gaan slapen, Nederlandse tijd was het inmiddels half 5. En... zoals ons niet vreemd is, waren we 'lekker' op tijd wakker: half 5. Ja, we konden nog niet echt wat dus koffie gezet, nieuws gekeken en om half 7 klaar om te ontbijten. Bij dit hotel kunnen we ook buiten eten dus dat hebben we gedaan, we waren de enigen, Amerikanen zitten liever binnen met de airco. het onbijt was een driegangenmenu: scrambled eggs met worstjes en toast, daarna yoghurt met vers fruit en cereal en als toetje een donut, mmmmm, we kunnen er even tegenaan.

Vandaag gaan we naar Coconut Grove en Coral Gables, twee wijken in Miami met veel laagbouw en groen, behoren tot de rijkste wijken van Miami. aan de auto's is dit ook te zien, de een nog groter dan de ander. Een paar straten verder Coconut Grove komen we in een wijk met lelijke appartementgebouwen met ramen die beplakt zijn met tape en vrijwel allemaal te koop staan. Deze buurt wordt ook wel Black Grove genoemd en staat niet zo fraai bekend, het voelde wat onveilig en we zijn snel weer vertrokken. Later in de middag naar Bayfront geweest, een winkelcentrum, allerlei cafe's en restaurants met Cubaanse sferen aan de haven. We hebben daar ook gegeten met uitzicht op vertrekkende cruiseschepen, jetski's en toeristenboten. Het vervoer waar we vandaag gebruik van gemaakt hebben, is de metro (alleen bovengronds), een trolleybus, gratis om het drukke verkeer te verminderen, en de metromover, een soort trein met 1 wagon, volledig automatisch bediend, ook gratis. Een super systeem waarbij je ook nog ns veel ziet omdat deze in de hoogte over een rails rijdt.

Het weer is erg goed, het was vandaag rond de 30 graden en zonnig! Morgen lijkt het wat minder zonnig te worden dus de pallen zijn om dan naar een mall te gaan om ons geld in diverse winkels achter te laten.

Reacties

Reacties

ruud

Leuk hoor. het lijkt erop dat geen jetlag jullie kan verslaan. Go4it (da's smsteut): strooi dat geld maar uit, verdeel het onder de armlastige winkeliers en vul die koffers (met cadeautjes voor Ruud)

Anja

Hallo meisjes, nou dat klinkt weer heerlijk! Mooi weer, veel gezien al en stevige ontbijten. Ga zo door zou ik zeggen. Kerst is ook al duidelijk aanwezig in de winkels zo te zien. Heb je al zo'n beeldig kerstjurkje gekocht Carla? Want volgens mij ontbreekt die nog wel in je verzameling. En die hebben ze ook niet bij Intratuin:)
Veel plezier verder en ben alweer benieuwd naar het volgende verhaal. Dahag

Monique

Ja, klinkt echt goed die eerste dag! Was er geen megaburger voor ontbijt? En nu dus 'pallen' (?) en mallen waarbij geld wordt gestrooid.......Aline moet trouwens ook een beeldig kerstjurkje kopen. Als jullie deze hebben gekocht, maken jullie dan een foto? Kunnen wij dit alvast aanschouwen (en rustig een plekje geven, whoeehhhahhaaa). En neem wat pinda's voor Ruud mee!

Aline

Ja, de jaarlijkse VS reizen zijn hartstikke fijn en vnd het heel speciaal. Ik neem de uitdaging aan van de kerstjurk ;-) en de strijd tussen Hilary en the Donald is echt vreselijk en het zou grappig zijn als het niet om de presidentsverkiezingen zou gaan

Monique

Hopelijk kunnen jullie nog heel veel jaren samen reizen naar de VS. Voor jullie heel speciaal en voor de thuisblijvers ook iets om naar uit te kijken:-)!Oh, leuk, je neemt de uitdaging van de kerstjurk aan! Ben nu al benieuwd naar de foto. En ik snap wat jullie zeggen over de strijd tussen de presidentskandidaten....hoe bestaat het........Enjoy!

Ilse

Woehahaha... die korte broek in combi met kerstboom, zou verboden moeten worden haha...

Koop al die jurkjes maar op, gaat hier in NL naast de ugly kersttruien vast als zoete broodjes over de toonbank...

Verder ben ik stikjaloers op het weer, dus kom maar door met al die fantastische foto's. Voor het ultieme zomergevoel!

Have fun ladies!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!